Synergy Plant

COMANDATI ACUM LA NR TEL: 0735.217.808 sau EMAIL: comenzi@synergyplant.ro.

Link-uri utile

Hepatita poate fi invinsa

Contine un interviu din Formula AS cu dna dr Otilia Craciun despre produsul Hepatosinergic.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Alimentație recomandată

Dieta are un rol decisiv în reuşita tratamentului acestei afecţiuni şi, mai mult decât atât, respectarea ei este chiar o condiţie pentru supravieţuirea pacientului. Din experiența de până acum, cea mai eficientă dietă în afecțiunile ficatului este așa-numita DIETĂ ALCALINĂ, care este un regim alimentar destul de strict, în care 75% dintre alimente sunt puternic alcalinizante, restul, de 25%, făcând parte din așa-numita categorie a alimentelor tolerate. Atenție, însă, hrana din dieta alcalină nu are neapărat un pH alcalin, ceea ce contează este ca o dată ajunsă în organism și digerată ea să producă o reacție alcalină. Alimentele care determină alcalinizarea sângelui, urinei, salivei ș.a.m.d. sunt cele foarte bogate în clorofilă, adică legumele verzi și zarzavaturile. Astfel, clorofila este substanța-cheie în tot acest proces de vindecare prin echilibrarea pH-ului organismului, ea fiind nu doar un alcalinizant, ci și un detoxifiant și antioxidant foarte puternic.

CE ESTE RECOMANDAT SĂ MÂNCĂM ÎN DIETA ALCALINĂ

Alimentele care produc o reacție alcalină se consumă mai ales în stare crudă sau, eventual, gătite prin fierberea de scurtă durată sau la abur. Sunt recomandate majoritatea legumelor, mai ales cele verzi, și toate zarzavaturile. Dintre legume se recomandă în mod special varza albă, varza creață, varza roșie, broccoli, conopida, ceapa verde, usturoiul verde, prazul, dovleceii, castraveții, dovleceii, țelina, sfecla, anghinarea, sparanghelul. Apoi, nu trebuie să lipsească din alimentație salatele foarte bogate în clorofilă, cum ar fi cele obținute din frunzele de spanac, de salată, de salată creață, de untișor, de urzici, de rucola sau de andive. Se mai recomandă în mod special zarzavaturile proaspete, adică țelina și pătrunjelul verde, mărarul, leușteanul, năsturelul, asmățuiul, frunzele de morcov, frunzele de ridihci de lună, frunzele foarte tinere de hrean, frunzele de lobodă. Dintre fructe, cele mai bune sunt: merele, avocado, lămâile, lămâile verzi, grepfrutul, gutuile, zmeura, cireșele, pepenele galben și cel roșu.

ALIMENTE TOLERATE

Sunt un fel de alimente „neutre”, care consumate în cantități moderate nu influențează nici pozitiv și nici negativ organismul, însă în cantități ceva mai mari pot deveni nocive și pot afecta mai ales pacienții în stadii avansate ale hepatitei. Din această categorie face parte tofu, hrișca, legumele și cerealele germinate, uleiurile extravirgine, nuca de cocos, floarea-soarelui, usturoiul și ceapa ajunse la maturitate, ghimbirul, mazărea, dovleacul, cele mai multe dintre nuci și semințe, laptele de nuci și semințe, laptele de nucă de cocos, rădăcinile de legume (pătrunjel, morcov, păstârnac). Tot alimente tolerate sunt și fructele de zmeur, caisele, piersicile, perele, smochinele proaspete, dar și unele lactate foarte simple, cum ar fi laptele nefiert, iaurtul, chefirul, brânza de vaci, soiurile de brânză nefermentată în general.

ALIMENTE STRICT CONTRAINDICATE

Sunt cele care produc un pH acid în organism și care vor fi excluse pe timpul dietei alcaline. Acestea sunt: carnea, ouăle, făina albă, ciupercile, oțetul, zahărul, mierea, cerealele, drojdia de bere, fructele dulci, produsele fermentate, alunele, brânzeturile fermentate sau maturate, acidul citric (lămâile proaspete sunt bune!), fructele uscate sau confiate, roșcovele, cacao, ceaiul (verde sau negru), cafeaua, îndulcitorii, pâinea (poate fi consumată puțină și doar dacă este făcuta fără drojdie și nedospită), ovăzul, secara, cartofii care au stat în depozit, alcoolul, alimentele preparate la cuptorul cu microunde sau îndelung preparate termic.

În afara acestor alimente cu efect acidifiant, mai sunt câteva restricții alimentare, necesare a fi urmate de persoanele cu probleme hepatice:

  • eliminaţi toate produsele cu aditivi sintetici – afânătorii, aromele sintetice, conservanţii şi coloranţii artificiali în marea lor majoritate suprasolicită ficatul, care este obligat să le „filtreze”. Ele inhibă activitatea sistemului imunitar, blocând procesul de vindecare naturală. Renunţaţi la aceste otrăvuri, la fel ca și la alimente cum ar fi zahărul, margarina, făina albă, conservele de tot felul.
  • nu mâncaţi prăjit – în procesul prăjirii se formează substanţe grase care supun ficatul la eforturi imposibile, accelerând evoluţia bolii. Apoi, acrilamida, substanța care dă culoare aurie prăjelilor, depirmă imunitatea și favorizează evoluția spre ciroză.
  • renunţaţi la îndulcitorii artificiali – zahărul, aspartamul, acesulfamul, zaharina sunt toate substanțe care afectează negativ imunitatea, lăsând organismul fără apărare în fața virușilor hepatici.
  • nu mâncați hrană conservată – hrana îndelung conservată este foarte toxică pentru ficat, datorită fie degradării substanțelor nutritive, fie prezenței substanțelor conservante de sinteză, care sunt extrem de toxice. Așadar, evitați sandviciurile cu terme de garanție de săptămâni sau luni, produsele de patiserie preambalate, conservele de tot felul, fie ele și de legume.


Vindecarea emoțională în hepatită

În ultimii ani, medicina oficială, convențională, recunoaște impactul emoțiilor negative în apariția, declanșarea și agravarea bolilor. Inclusiv recidivele bolilor sau trecerea lor din fază cronică în fază acută este recunoscută a avea dacă nu o cauză, atunci măcar o componentă psiho-emoțională extrem de importantă. Interesant este că procesul poate avea loc și în sens invers: emoțiile pozitive declanșează așa-numitele vindecări spontane, care apar în toate stadiile hepatitei, inclusiv în ciroză.

De fapt, medicii au observat că semnele și simptomele unei afecțiuni (în cazul dat hepatita) nu reprezintă decât o modalitate prin care organismul încearcă să se vindece, să-și regăsească echilibrul și să poată trăi mai departe, în urma impactului cu un factor dezechilibrant. Foarte mulți medici, în prezent, consideră, în baza dovezilor științifice adunate, că virusul este doar un factor în cazul hepatitei, nu o cauză profundă. Ca dovadă, există foarte mulți oameni care, deși sunt infectați cu tulpini virale hepatice extrem de agresive, totuși nu prezintă toată viața nici cel mai mic simptom sau problemă hepatică. Aceasta, în timp ce alte persoane, chiar cu același fond genetic, infectate cu același virus hepatitic dezvoltă complicații grave, care pot duce până la deces. De fapt, alături de factorul fizic, care este virusul, cele mai adeasea există și unul emoțional, decisiv pentru evoluția bolii. Există dovezi științifice că emoțiile negative duc la agravarea hepatitei, într-un timp incredibil de scurt, mai ales dacă apar elemente cum ar fi șocul produs de o despărțire sau de un deces (chiar mai vechi), un conflict cu partenerul de viață sau la serviciu, o frustrare intensă produsă de anumite nerealizări, o teamă de pierdere sau de eșec etc.

De aceea, este important ca, pe lângă dieta adecvată hepatitei în sine, pe lângă un stil de viață echilibrat și un tratament puternic cu plante medicinale, să se ia în considerare și factorul psiho-emoțional implicat în declanșarea bolii. Dacă, pe lângă tratamentul fizic, pacientul își va schimba în mod conștient stilul de viață și își va schimba chiar modul de a privi viața, cu unul mai optimist, mai ancorat în realitățile pozitive, vindecarea se va produce foarte rapid.


Conștientizarea

Este cunoscut faptul că virușii ce produc hepatitele de tipul B și C, care fac și cele mai multe victime, stau în organism în stare latentă vreme de 10-30 de ani (adesea fără ca cel infectat să ştie că este bolnav), pentru ca brusc să „atace” şi să provoace complicaţii grave. Ei bine, ceea ce se spune foarte rar este că, la aproape toţi bolnavii care au ajuns să aibă un puseu acut al unei hepatite, acesta a apărut pe fondul unor tensiuni emoţionale puternice și al unor sentimente negative intense, care au predominat pentru o anumită perioadă de timp. Studii făcute de către medicii specializați în medicina psihosomatică au arătat că sentimentele predominante la cei care cunosc o agravare bruscă a problemelor hepatice sunt teama și/sau reversul său, adică mânia. Pe fondul temerilor legate nu neapărat de boală, ci de viitorul profesional sau material, al temerilor legate de pierderea statului sau a cuiva drag, problemele hepatice se agravează. Apoi, mânia este o emoție care se manifestă și mai agresiv asupra ficatului, fie că este manifestată sub forma acceselor de furie sau a stărilor de irascibilitate, fie că este reprimată și creează așa numita stare de frustare, care de multe ori este greu de intuit atât de cei din exterior, cât și de cel care trăiește respectiva frustrare.

Menținerea în aceste stări emoționale negative este extrem de periculoasă. Specialiştii în medicină psihosomatică au mai remarcat că starea pacientului cu hepatită se înrăutăţeşte foarte mult și cu o viteză incredibilă atunci când acesta este revoltat pe boală, atunci când trăieşte stări de supărare şi de pesimism. În schimb, atunci când pacientul se echilibrează emoţional prin odihnă, prin relaxare activă, prin tehnici yoga, prin rugăciune ori prin meditație, starea pacientului cu hepatită se îmbunătăţeşte incredibil de rapid, lucru obiectivat și de analizele de sănge. Ca atare, efortul de vindecare este necesar să fie îndreptat și în domeniul emoțiilor, care trebuie supravegheate și transformate cu aceeași tenacitate cu care este respecat regimul alimentar, de exemplu. Cum putem transforma emoțiile, vom afla în continuare:


Cura de teren

Este prima și cea mai la îndemână resursă pentru reducerea tensiunii emoționale, extrem de periculoasă la bolnavii cu hepatită. Mai mult, cura de teren ajută la transformarea conflictelor interioare și a tensiunilor emoționale într-o energice psihică pozitivă, care va fi folosită într-un sens profund constructiv. Iar toate acestea se realizează prin comuniunea care are spontan cu Armonia Naturii.

Contrar a ceea ce am putea crede, la o primă vedere superficială, tot ceea ce este viu este supus, la fel ca și noi, stresului. Plantele, de exemplu, sunt supuse vara stresului căldurii, iar iarna stresului gerului, iar în plus sunt supuse mai nou la stresul extrem al acțiunii distructive a omului (prin poluare, prin defrișări, incendii etc.). Cu toate acestea, plantele găsesc mereu și mereu energia de a se regenera, de a crește și de a reface echilibrul, printr-un tainic proces, specific numai Naturii. Noi, oamenii, avem o puternică, dar încă puțin explorată, capacitate de a intra în comuniune cu Natura, cu extraordinarul și incredibilul său echilibru. Simpla punere la unison cu anumite părți ale mediului înconjurător este de natură să ne vindece de stres și de bolile pe care el le generează, să ne ajute să găsim soluții la probleme care nu făceau decât să ne tensioneze, pe măsură ce ne gândeam mai mult la ele. Pentru a ajunge la asemene miracole, și pentru a beneficia de efectele anti-stres ale naturii sunt necesare doar două lucruri:

  1. Să stăm suficient de mult timp în natură.
  2. Să privim frumusețea naturii nu cu mintea, verbalizând interior și emițând raționamente, ci cu inima, lăsându-ne uimiți de frumusețea ei și înlocuind zgomotul gândurilor cu șoapta mută a sentimentelor pe care această frumusețe ni le induce.


Respirația

Medicina modernă, fie ea naturistă sau alopată, a stabilit o relație clară între lipsa de oxigenare a organismului și agravarea bolilor infecțioase, inclusiv hepatice. Mai mult, controlul respirației este în directă legătură cu controlul gândurilor și a emoțiilor. O persoană capabilă să respire conștient, corect va fi mult mai capabilă să-și conștientizeze emoțiile și să le transforme în unele pozitive. Așadar, bolnavii de hepatită trebuie să acorde o atenţie sporită respirației, precum și oxigenării în sine. Se recomandă cât mai des plimbările în zone înverzite, în zone de munte, pe valea râurilor (unde circulaţia intensă a aerului reduce poluarea), la malul mării, unde aerul este mai bogat în oxigen şi fără noxe. De asemenea, foarte importantă este respiraţia completă, a cărei tehnică de execuţie o gasiti descrisa în ghidul ce il veti primi impreuna cu kitul HEPATOSINERGIC.


Rugăciunea

În lumea creștină, fie ea ortodoxă sau catolică, rugăciunea este cunoscută și ca “hrană a sufletului”, dar și ca medicament al trupului. Nenumărate exemple din Biblie, atât din Vechiul cât și din Noul Testament, corelează rugăciunea cu vindecările miraculoase, cele două fiind practic imposibil de separat. Mai mult, rugăciunea este singura recunoscută a fi capabilă se vindece simultan atât în bolile fizice, cât și cele ale sufletului. Dar ce este rugăciunea? Simplu și direct spus: rugăciunea este o formă de comunicare a minții și a sufletului cu Dumnezeu. Există copleșitor de multe clasificări ale tipurilor de rugăciune, în funcție de modul, locul, scopul, momentul etc. în care rugăciunea este făcută. Una dintre aceste clasificări ne interesează în mod deosebit, teologii creștini identificând în funcție de scop trei feluri de rugăciune: 1. Rugăciunea de laudă a lui Dumnezeu 2. Rugăciunea de mulțumire lui Dumnezeu 3. Rugăciunea de cerere adresată lui Dumnezeu. În contextul nostru, care se referă la vindecarea bolilor hepatice, este evident că accentul va fi pus pe cel de-al treilea tip de rugăciune, aceea de cerere.

Această rugăciune de cerere trebuie făcută în primul rând sincer, deschizându-ne efectiv sufletul în fața lui Dumnezeu, cerându-I și comunicând cu El direct, așa cum am vorbi cu o ființă foarte apropiată. Rugăciunile spuse mecanic, cu mintea în altă parte, oricât de elaborate și multe cantitativ ar fi, nu au efect, mai ales în bolile grave. Ceea ce contează cu adevărat este deschiderea consecventă a inimii în fața a Ceva nevăzut, păstrarea minții ferm orientate spre rugăciune, fără a divaga – un demers destul de dificil, mai ales pe termen lung. Tocmai de aceea, dieta sănătoasă, care se aseamănă foarte bine cu postul creștin, este indisolubil legată de rugăciune, pentru că atunci când ne hrănim curat, mintea și sufletul sunt mult mai capabile să se deschidă, să se orienteze spre rugăciune.Mai multe informatii despre sfaturile prezentate mai sus, precum si alte informatii necesare in procesul de vindecare a hepatitei, le puteti gasi in ghidul ce este oferit impreuna cu kitul HEPATOSINERGIC.