Synergy Plant

COMANDATI ACUM LA NR TEL: 0735.217.808 sau EMAIL: comenzi@synergyplant.ro.

Link-uri utile

Hepatita poate fi invinsa

Contine un interviu din Formula AS cu dna dr Otilia Craciun despre produsul Hepatosinergic.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

În ce constă tratamentul natural al hepatitei?

De la bun început, trebuie spus că terapia naturală a hepatitei, în special a formelor sale grave, presupune să fie angrenați mai mulți factori terapeutici și nu doar unul singur. Cele mai bune rezultate s-au obținut prin agrenarea atât a factorilor fizici de vindecare (plante medicinale, alimentație), cât și a celor emoționali și spirituali (auto-sugestie pozitivă, vizualizare creatoare, rugăciune). Practic, mediciii care au aplicat împreună cu pacienții lor aceste metode naturale conjugate au observat că nici cel mai... încăpățânat virus hepatitic nu rezistă în fața arsenalului pe care pacientul îl poate accesa cu minimul de cunoaștere și bunăvoință. Iar prima armă folosită în lupta cu hepatita sunt chiar plantele medicinale, despre care vom vorbi în continuare:


Plantele care redau sănătatea ficatului

În tratamentul hepatitei sunt folosite două categorii de plante: 1. Care susțin buna funcționare a ficatului, stimulează regenerarea celulelor sale și împiedică procesul de fibrozare și 2. Care stimulează imunitatea organismului și distrug direct virușii hepatici. Vom începe prin a cunoaște prima categorie de plante, adică cele care susțin activitatea ficatului:

Armurariul (Silybum marianum) – este considerat campionul absolut în lupta cu toate tipurile de hepatită. Mai multe studii, făcute pe subiecţi cu hepatită B, C, alcoolică sau medicamentoasă, au arătat că rata evoluţiei spre ciroză şi spre cancer hepatic este mult mai redusă la cei care folosesc regulat această plantă. Comisia guvernamentală germană pentru avizarea plantelor medicinală, cunoscută ca și „Comisia E”, a aprobat utilizarea plantei ca tratament de susţinere în boli inflamatorii cronice ale ficatului şi ciroză, precum şi pentru afectarea toxică a ficatului. Principiile active ale armurariului acţionează prin modificarea și întărirea structurii membranelor exterioare ale celulelor hepatice, prevenind pătrunderea toxinelor în ficat, stimulând capacitatea regenerativă a acestuia şi formarea de noi celule hepatice. Administrarea acestei plante are, însă, un secret, care a fost pus în evidenţă de curând: Silimarina, cel mai important principiu activ din armurariu, se oxidează foarte uşor în timpul preparării şi, în stare oxidată, poate deveni chiar toxică pentru ficat. Ca atare, administrarea armurariului în forme tradiţionale, cum ar fi pulberea sau ceaiul, nu mai este recomandată. Cele mai bune sunt produsele, comprimate sau capsule, cu extract de armurariu.

Anghinarea (Cynara scolymus) – ajută la menţinerea și refacerea structurii normale a ficatului, susţine activitatea hepatică și combate complicaţiile tuturor formelor de hepatită. Anghinarea se administrează de asemenea sub formă de extract și, deși nu îmbunătățește valorile transaminazelor sau viremia, este extrem de utilă în tratament deoarece pe de o parte îmbunătățește calitatea vieții pacientului (diminuează frecvența acceselor de vomă, reduce inflamația ficatului, normalizează apetitul, ajută la digestia normală), iar pe de altă parte stopează procesul de fibrozare al ficatului și evoluția spre ciroză. Au fost raportate și cazuri în care ficatul fibrozat și-a recăpătat structura normală în urma administrării extractului din această plantă.

Cicoarea (Cichorium intybus) – experimental s-a demonstrat că organismele intoxicate cu substanțe foarte periculoase (cum ar fi metanolul, tetraclorura de carbon etc.) reacționează foarte bine la administrarea de tinctură sau de extract de cicoare. Cicoarea nu acționează pe moment ca antidot, în schimb ajută la recuperarea organismului, stimulând în special drenarea și refacerea ficatului. Mai mult, administrarea acestei plante medicinale faciliteaza eliminarea bilei din colecist, sporind tot o dată uşor secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, stimulând peristaltismul digestiv.

Păpădia (Taraxacum officinalis) – de la această plantă se folosesc cel mai adesea frunzele și tijele florale, culese primăvara, când sunt cele mai bogate în substanțe amare. Aceste substanțe amare sunt un puternic drenor hepatic și biliar, îmbunătățind simptomele la bolnavii hepatici. La fel ca și cicoarea, păpădia ajută la refacerea rapidă a ficatului și la reluarea funcțiilor sale după agresiunile virale sau ale substanțelor toxice. Mai mult decât atât, păpădia ajută la menținerea funcției digestive și de excreție, care adesea sunt afectate în fazele avansate ale hepatitei.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) – mai multe studii arată cu unele substanţe active din sunătoare (hipericina și hiperforina în special) atacă viruşii care produc hepatita de tip B şi C. Testele de medicină experimentală făcute în acest sens sunt promiţătoare, însă studiile clinice încă nu au fost făcute. Ceea se poate spune însă cu siguranţă în momentul de faţă este că sunătoarea, fie și doar ca adjuvant, e de un real folos în tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluţie al bolii, ajută la ţinerea sub control a tensiunilor emoţionale care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Adesea în ajutorul sunătoarei este folosită și passiflora, cele două plante ajutând la calmarea acceselor de anxietate și de depresie ale bolnavilor hepatici.

Toate aceste plante fac parte din compozitia produsului HEPATOSINERGIC 1.Plantele și produsele naturale antivirale și imunostimulente

Frunzele de măslin (Olea europaea) – sunt un adevărat... coșmar pentru virușii hepatici. Testele de laborator și de medicină experientală au arătat că principiile active prezente în extractul din frunzele de măslin distrug direct virușii, penetrează celulele deja infectate și blochează replicarea virușilor, stimulează răspunsul imun la apariția oricărui microb invadator, întărește membrana celulară, făcând celulele sănătoase mai puțin vulnerabile la infecții. Acest remediu nu interferează negativ cu acțiunea antiviralelor de sinteză, fiind un ajutor valoros în tratamentul tuturor hepatitelor virale. La bolnavii hepatici tratați cu această plantă s-a observat după 2-6 săptămâni de tratament o scădere foarte evidentă a viremiei. Trebuie reținut însă că această acțiune a fost obținută cu ajutorul extractului de frunze de măslin, bogat în oleuropeină, o substanță care, odată ingerată, se transformă în organismul uman într-un antiinfecțios redutabil, cu atât mai puternic, cu cât doza este mai mare.

Zeolitul – este un mineral natural, cunoscut mai ales pentru efectele sale antitumorale și de extragere a metalelor grele din organism. Studiile de laborator și de medicină experimentală au arătat însă și un efect foarte bun al zeolitului în hepatitele virale. Acest mineral are atât o acțiune antivirală directă, cât și o acțiune de stimulare a imunitatii sub. Într-un studiu făcut într-o clinică germană, unui număr de 61 de pacienti le-au fost administrate câteva grame de zeolit, vreme 6-8 săptămâni. Analizele facute după și în timpul acestui tratament au obiectivat că administrarea de zeolit duce la creșterea producției de celule ale sistemului imunitar (limfocite și macrofage) și la creșterea rezistenței organismului la infecții. Mai mult, la nici unul dintre pacienți nu s-a constatat vreun efect advers în urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetările de laborator facute în Croația, care au arătat că administrarea de zeolit ajută și la creșterea numărului de anticorpi, care sunt "armele chimice" cu care lupta sistemul imunitar impotriva infectiilor și a proliferarii virușilor și a celulelor canceroase.

Ganoderma (Ganoderma lucidum) – este o ciupercă medicinală care trece prin nu mai puțin de 6 faze de dezvoltare, în fiecare fază talul ei (organul de fructificatie) având culori diferite și proprietăți medicinale foarte diferite. În terapie se foloseste ganoderma roșie, care are un gust amar extrem de intens, datorat unor principii active numite polizaharide. Aceste polizaharide amplifică imunitatea naturală a organismului, care va lupta mult mai eficient contra virusilor care produc hepatita. Mai mult, un studiu chinez recent arata ca administrarea de ganoderma previne aparitia modificarilor patologice ale țesutului hepatic și împiedică evolutia spre ciroză sau cancer la ficat.

Ashwagandha (Withania somnifera) – se mai numește și ginsengul indian, rădăcina sa fiind unul din cele mai puternice imunostimulente cunoscute. Cercetările științifice arată că această plantă crește producția de celule ale sistemului imunitar (limfocite T, limfocite B, limfocite NK) și le activează pe cele existente. De asemenea, extractul din această plantă previne procesele de malignizare, crește rezistența la stres și îmbunătățește capacitate de relaxare și de regenerare psihică – element de maximă importanță la bolnavii hepatici.

Aloe ferox (Aloe ferox) – este un detoxifiant fenomenal și tot o dată un excelent imunostimulent. O cercetare făcută într-un spital din Coreea de Sud a demonstrat această capacitate a substantelor amare din aloe de a îmbunătăți imunitatea. Mai precis, aloe ferox administrată intern crește producția de celule ale sistemului imunitar (NKC, monocite) și le face mai active. În plus, aloe ferox susține, chiar și în doze mici, câteva funcții vitale ale bolnavilor hepatici, cum ar fi digestia (este un tonic digestiv), excreția (este probabil cel mai bun laxativ din lume) sau diureza.

Toate aceste plante fac parte din compozitia produsului HEPATOSINERGIC 2.