Synergy Plant

COMANDATI ACUM LA NR TEL: 0735.217.808 sau EMAIL: comenzi@synergyplant.ro.

Link-uri utile

Hepatita poate fi invinsa

Contine un interviu din Formula AS cu dna dr Otilia Craciun despre produsul Hepatosinergic.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Ce este HEPATITA?

Hepatita este o inflamatie a ficatului, care de cele mai multe ori este produsa de o infectie cu un virus sau de ingerarea unei substanțe toxice (alcool, mai ales). In faza acuta, hepatita este insotita de icter (ingalbenirea pielii si mucoaselor, datorită impregnării cu pigmenți biliari), urină închisă la culoare, senzație de greață, iar ficatul este sensibil la palpare. În faza cronică, hepatita este extrem de discretă, manifestându-se cel mult prin intoleranță la efort și stări pasagere de greață. În schimb, pe fondul de aparentă acalmie din faza cronică, ficatul suferă frecvent procese distructive de amploare. Or ficatul joacă un rol unic în organism, neputând fi suplinit de un alt sistem sau organ. Între altele, el este singurul filtru al toxinelor, filtru fără de care organismul s-ar otrăvi. De asemenea, la nivelul ficatului sunt secretate enzime și alte substanțe esențiale în procesul digestiei și asimilării, indispensabile supraviețuirii organismului. Din această perspectivă, ne putem da seama de faptul că este esențial să învățăm cum să ținem sub control și chiar să vindecăm hepatita, o boală care amenință sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă. Doar în România, aproximativ 2 milioane de oameni suferă de această boală, extrem de periculoasă. Să aflăm în continuare care sunt principalele tipuri de hepatită.


Cate tipuri de hepatita exista?

Dacă în urmă cu mai puțin de trei decenii se știa despre doar două tipuri de hepatită, A și B, cu trecerea timpului, literele alfabetului par a fi insuficiente pentru a desemna toții virușii, unii dintre ei foarte periculoși, care produc boala inflamatorie a ficatului. Iată în continuare câte o scurtă definiție a celor mai frecvent întâlnite forme de hepatită:

Hepatita A este o boala infecto-contagioasă acuta, produsă de un virus care se transmite direct, de la o persoană infectată la una sănătoasă, dar și prin apă sau prin alimente infectate. Se mai numeşte şi boala mâinilor murdare sau hepatită epidemică, deoarece apare în focare epidemice sau epidemii, mai ales la copii. Este o formă de hepatită care se vindecă spontan, doar respectând un minimum de reguli de dietă, și care rareori se cronicizează şi devine evolutivă. România se află pe locul cinci în Europa ca și număr de persoane infectate cu aceste virus hepatic.

Hepatita B se transmite doar prin sânge, apărând în cazul transfuziilor, al operaţiilor făcute cu instrumentarul nesterilizat, al contactului sexual neprotejat. Este una dintre cele mai severe forme de hepatită, fiind considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a doua cauză de cancer, după tutun. Virusul hepatic B este de 100 de ori mai contagios decât HIV. Din fericire, cele mai multe cazuri de hepatită acută B sunt limitate ca și evoluţie, ele vindecându-se în aproximativ 6 luni, un procent relativ mic (15%) transformându-se în hepatită cronică. România se află pe locul trei în Europa ca și număr de persoane infectate cu aceste virus hepatic, cu un milion de bolnavi de hepatită B, din care mai puțin de 1% beneficiaza de tratament în prezent.

Hepatita C este fără doar și poate cea mai periculoasă formă de hepatită. Virusul hepatic C (prescurtat HVC), care produce această boală, este un virus de tip ADN și se transmite pe aceleaşi căi ca și virusul hepatic B. Virusul C este răspunzător de aproximativ 20% din hepatitele acute, 60-70% din hepatitele cronice și aproape 30% din cirozele și din cancerele hepatice înregistrate la nivel mondial. Datorită faptului că virusul suferă mutații rapid, modificările capsulei (învelișului exterior) îl ajută să scape de cele mai multe ori de "atacul" sistemului imun, dar și de cel al medicamentelor de sinteză. România se află pe locul trei (dupa alte surse unu!) în Europa ca și număr de persoane infectate cu aceste virus hepatic, numărul de bolnavi fiind estimat între 800.000 și 1 milion. Dintre românii infectați, aproape 80% vor dezvolta pe parcursul vieții o boală cronică a ficatului. Ca și hepatita B, infecția hepatică cu virus C nu prezintă de obicei simptome specifice, ceea ce o face cu atât mai periculoasă, distrugerile la nivelul ficatului evoluând tăcut și boala fiind descoperită doar atunci când este foarte avansată.

Hepatita D este o infecție a ficatului cauzată de un virus de tip ARN, ce poate apărea doar împreună cu infecția cu virus hepatic B. Acestui virus hepatic (numit și Delta) îi este, așadar, specifică incapacitatea de a cauza o infecție singur, probabil datorită faptului că este o particulă virală incompletă. Pentru a se dezvolta, virusul hepatic D are nevoie de acoperirea și de protecția virusului hepatic B, cele două virusuri împreună producând adesea hepatite cronice evolutive.

Hepatita E este o maladie infecţioasă acută provocată de virusul hepatic E, care pătrunde în organismul uman preponderent prin apă infectată. Este o boală similară întrucâtva ca mod de transmitere și simptome cu hepatita A, dar care este foarte rar întâlnită în România, ea fiind mai degrabă specifică zonelor tropicale și sub-tropicale.

Hepatita G este produsă de un virus hepatic similar cu virusul hepatic C, dar apare în cazuri extrem de rare. De obicei, însă, prezența acestui virus nu este asociată cu vreo boală cronică a ficatului. De fapt, el pare a fi un virus benign (ne-dăunător) care se găsește în întreaga lume.

Hepatita alcoolică apare după o perioadă de consum îndelungat sau foarte intens al băuturilor alcoolice. De multe ori, în timp, hepatita alcoolică evoulează spre ciroză hepatică sau cancer hepatic și conduce la deces. Evoluția hepatitei alcoolice este mult accelerată de alte boli cronice ale ficatului, de alimentația cu multe grăsimi și proteine animale.


De ce este necesar tratamentul natural pentru hepatită?

Tratamentul, natural sau alopat, de cele mai multe ori se adresează formelor grave de hepatită, în principal cea cu virus C, dar și celei cu virus B, care conduc cel mai frecvent la apariția cirozei sau a cancerului hepatic. Or acești viruși, în special virusul C, care este și cel mai agresiv, sunt neobișnuit de rezistenți la tratamentele alopate. Conform statisticilor medicale, dintre persoanele cu hepatita C tratate cu cele mai noi medicamente alopate (pe bază de interferon, ribavirină, boceprevir sau telaprivir etc.) aproximativ 50% răspund pozitiv, restul de 50% rămânând practic fără soluție în fața bolii. Mai mult, terapia alopată a bolii este extrem de scumpă (aproximativ 30.000 de euro o singură cură, care se poate dovedi insuficientă), iar statele subvenționează cu greu tratamentele. În Europa, un pacient așteaptă în medie un an tratamentul subvenționat, cu un record de așteptare de 2 sau chiar 3 ani în România. Acești timpi de așteptare sunt enormi pentru un pacient cu hepatită evolutivă, la care ficatul este distrus clipă de clipă de atacul virușilor, evoluând spre complicații mortale.

Ca și cum nu ar fi fost deajuns, curele cu medicamentele antivirale de sinteză folosite în hepatită sunt extrem de greu de suportat, ele trebuind de multe ori pur și simplu să fie întrerupte deoarece organismul pacientului nu mai rezistă. În timpul curei antivirale alopate, pacienții au accese extrem de puternice de febră, sunt incapabili zile în șir să se hrănească sau chiar să se dea jos din pat, din cauza slăbiciunii accentuate. Deseori apar și simptome cum ar fi depresia, atacurile de panică, anemia gravă etc.

În aceste condiții, tratamentul natural vine cu cinci mari avantaje care trebuiesc cunoscute de către toți bolnavii cu hepatită:

  • Nu intră în nici un fel de contradicție cu tratamentul alopat ci, din contra, tratamentul naturist potențează efectele medicamentelor chimice antivirale și le face mult mai ușor de suportat.
  • Și-a dovedit eficiența în multe din cazurile în care terapia cu medicamente de sinteză antivirale nu a prins.
  • Efectele adverse la tratamentul natural al hepatitei sunt practic inexistente, în condițiile în care sunt respectate dozele la administrarea plantelor și nu se fac abuzuri în dietă.
  • Costurile tratamentului natural sunt incomparabil mai mici decât cele ale variantelor alopate.
  • Poate fi urmat și de persoanele care, din cauza stării lor de sănătate deteriorate, nu pot urma terapia alopată.